torsdag, januari 31, 2008

Kastreringar och vårbad


Ja nu är både Tello och Pixie kastrerade och det känns bara bra. Tello var ju oerhört hanig i slutet och vare sig jag eller tjejerna pallade med hans intensiva uppvaktning. Tyvärr gick inte kastreringen som väntat, det ena såret slöt sig inte utan blev större och varigt, så Tello har fått gå med tratt på sig i över tre veckor och dessutom ätit en kur antibiotika och fått antibiotikasalva på såret två gånger om dagen. Nu är dock kuren avslutad och kvar är bara en liten sårskorpa, i övrigt ser allt jättefint ut. Tratten åkte av igår och då fick det även bli ett välbehövligt bad för gossen. Han har varit extremt fet och äcklig i pälsen i slutet av sin fertila period och efter ett par veckor med tratt såg han inte direkt fräschare ut, så det fick bli ett hopp i badet. Testade att föna honom torr och det gick banne mig utan större problem. Lite läskigt var det ju men samtidigt skönt, så vi fönade och kammade i minst en halvtimme. Nu är han toppenfin i pälsen! Tyvärr syns det ju inte riktigt på bilden ovan, men ni som har sett Tello i hans "skiviga" period ser nog en viss skillnad trots allt. ;)

Pixie har ju också kastrerats men för hennes del är det tratt som gäller ett tag till. Såret ser i alla fall jättefint ut så vi ska väl slippa extra kostnader och procedurer där hoppas jag. Hon är inte direkt lycklig över att behöva ha tratt på sig, men det funkar trots allt bra. Jag hade egentligen funderat på att ta ytterligare en kull på henne men med en hane med ett riktigt starkt huvud, men som kattungemarknaden ser ut idag så valde jag att kastrera henne istället. Hon har en lång fin kropp med riktigt bra päls och en lång svans. Huvudmässigt så saknas det dock lite även om hon har en stark haka. Så mitt val blev helt enkelt att låta henne bli kastrat och gå vidare på Ginny och Molly som håller ihop bättre rent tekniskt.

Kattungarna mår toppen och studsar runt här hemma större delen av tiden. Två är bokade nu och vi har haft två andra intressenter som varit här och tittat men tyvärr klickade det inte riktigt där. Vi får väl se när de tre kvarvarande hittar sina rätta hem, någon gång lär det väl bli trots allt. De är ju faktiskt inte flyttfärdiga förrän om nästan en månad.

Inga kommentarer: